Lad os nu se undersøgelsen!

Godt udgangspunkt for inklusion i folkeskolen. Variationer over dette tema har man i dag kunnet læse i næsten alle større danske digitale medier.

Baggrunden er en netop offentliggjort undersøgelse fra SFI med den uhelbredelige titel: Statusrapport 1: Et forskningsprojekt om inklusion af elever med særlige behov i den almindelige undervisning.

Og det er jo faktisk et ret interessant og vedkommende emne – ikke mindst hvis man, som jeg, har børn i skolealderen. Derfor tænkte jeg også straks, at det kunne være dejligt at kigge nærmere på selve undersøgelsen. Og det er da heller ikke nogen umulig opgave. Den kan Googles frem. Og man kan finde den på SFI’s hjemmeside.

Men hvordan kan det være, at ingen toneangivende danske medier føler sig foranlediget til at dele rapporten med os? En række medier (Information, Politiken, EkstraBladet, Kristeligt Dagblad etc.) bringer samme Ritzau-telegram. Intet link til rapporten. Andre medier bringer et lignende telegram fra Berlingske Nyhedsbureau. Heller intet link til rapporten. Jyllands-Posten laver deres egen historie. Og linker ikke til rapporten. DR.dk laver deres egen nyhedshistorie. Og linker heller ikke til rapporten. Det er faktisk kun folkeskolen.dk, som linker til rapporten.

Det er jo en lille ting, kan man indvende. Og er der overhovedet nogen derude, som gider og har tid til at læse rapporter og bagvedliggende dokumentation? Ja, jeg gør faktisk. Ikke altid, men indimellem. Og jeg bliver lige irriteret hver gang, jeg selv skal ud og opstøve dokumentation, som medierne har, men blot ikke har delt.